Pressure Line participeert in Europese projecten die medegefinancierd zijn onder het educatieve programma Erasmus+ van de Europese Unie. De projecten bijdragen aan (Europese) integratie, tolerantie, antidiscriminatie en sociale inclusie van gemarginaliseerde groepen. Dankzij jarenlange deelname aan deze projecten heeft Pressure Line ruime ervaring opgebouwd in projectcoördinatie en beschikt het over een breed netwerk van partners op nationaal en Europees niveau.
Pressure Line is gespecialiseerd in de vormgeving van diverse interactieve educatieve producten, de ontwikkeling van logo’s en het creëren van aantrekkelijk disseminatiemateriaal dat de zichtbaarheid en impact van projecten versterkt.
We zijn lid van het EURORESO Netwerk. Voor het 30-jarig jubileum van EURORESO hebben wij het logo en diverse promotiematerialen ontwikkeld.
MOBI-DIG PROJECT
Het project ‘Mobi-Dig: Mobile Apps and Digital Services for Seniors’ helpt senioren bij het gebruik van online diensten via hun mobiele telefoon of tablet. Het project ontwikkelt de Mobi-Dig Interactive Toolbox – een praktische tool die verschillende mobiele apps en digitale diensten behandelt via tutorials, met als doel praktische digitale vaardigheden te verbeteren.
Het Mobi-Dig project loopt van 1 januari 2024 tot 31 december 2025. Projectpartners zijn Fundación Pascual Tomás, Spanje (coördinator) en KU TU, Bulgarije.
Website: www.mobidigproject.eu
DIDACTIVE PROJECT
Het Didactive-project is een Europees initiatief gericht op het verbeteren van digitale vaardigheden binnen het beroepsonderwijs om volwassenen met beperkte vaardigheden en opleidingsniveaus te ondersteunen en vooruit te helpen. Het project loopt van oktober 2024 tot oktober 2026 en wordt gecoördineerd door En.A.I.P. Piemonte (Italië), met partners uit Frankrijk, Nederland, Griekenland, Oostenrijk en Kroatië.
Website www.didactiveproject.eu
URGE PROJECT
Het project ‘URGE, Ukrainian Refugees’ Gateway to Education’ heeft als doel de integratie van Oekraïense vluchtelingenkinderen van basisschoolleeftijd in de nationale onderwijssystemen van 6 EU-landen – Bulgarije, Duitsland, Italië, Roemenië, Spanje en Nederland – te ondersteunen.
De URGE-producten zijn gericht op de leer-, sociale en emotionele behoeften van Oekraïense vluchtelingenkinderen en zijn bedoeld om hen te helpen hun motivatie om de lokale taal te leren te vergroten, vertrouwd te raken met de specifieke culturele kenmerken van het land, het lokale onderwijssysteem te leren kennen en positieve sociaal-culturele interacties te bevorderen.
Het project wordt gefinancierd in het kader van het Erasmus+ programma gedurende de periode 2024-2026.
Website www.urgeproject.eu
AIA: Activism in Action
Het AIA-project heeft tot doel jeugdwerkers in staat te stellen jongeren te onderwijzen, inspireren en begeleiden bij het worden van activisten. Voor het project wordt de AIA Gids ontwikkeld, die gebaseerd is op inspirerende verhalen en portretten van activisten die impact hebben gehad en succesvol zijn geweest met het gebruik van activisme. De Gids dient als een waardevolle bron voor jeugdorganisaties en jonge individuen die aan hun activisme-reis beginnen.
De gids, ontwikkeld met bijdragen van jeugdwerkers, jongeren en partnerorganisaties uit Slowakije en Nederland, biedt een inspirerende en praktische routekaart voor iedereen die zich wil inzetten voor activisme. Van het opstarten van een campagne tot het organiseren van vreedzame protesten – de gids staat vol met tools, tips en echte verhalen van jonge veranderaars, die jongeren aanmoedigen en ondersteunen om actief mee te doen.
Tijdens workshops worden de materialen getoond en besproken.
Alle materialen zullen vrij beschikbaar zijn op www.activisminaction.eu.